Udtalelser

Behandling på klinikken

Lise-Lotte, 25 år

”Som barn har jeg været udsat for incest. Jeg har været udsat for seksuelle overgreb begået af min egen far. I mange år har jeg fortrængt disse overgreb som en ren forsvarsmekanisme, men blev mindet om hændelserne igen i en alder af 14 år, da min søster konfronterede mig med hendes oplevelser af samme.

På dette tidspunkt havde jeg ingen ide om hvad jeg følte, hvilke grænser jeg havde eller hvordan min krop føltes. Incest sætter dybe spor i krop og sind, hvilket jeg i de efterfølgende år virkelig fik at mærke. I en alder af 23 år kom følgevirkningerne for alvor frem. Jeg gik ned med stress, fik en depression, døjede med angst og selvmordstanker. Efter at have været i forløb hos forskellige psykologer, kunne jeg stadigvæk mærke, at der var noget, jeg slet ikke havde fået bearbejdet. KROPPEN. Det jeg havde undgået hele mit liv skulle nu til at ske… at mærke min krop, hvad og hvordan føler/føles den.

Igennem mit forløb hos Mette har jeg lært at mærke efter samt at sætte ord på, hvad jeg føler og mærker. Mette skabte trygge rammer. Hendes varme og åbne sind gjorde, at vi fra start fik en god relation. Hos Mette fik jeg gennem både samtale og kropslig terapi det meget bedre.

Men midt i forløbet mistede jeg min storbror til selvmord. Det ramte mig hårdt, og er endnu et ar på sjælen, som jeg skal leve med. Mettes kompetencer favnede også min kolossale sorg, mit traumatiserede sind og alt det andet som man kan forstille sig følger med sådan et tab.

Det at jeg har haft Mette, og at hun har været ved min side gennem en meget svær, hård og ofte håbløs tid, har gjort, at jeg har været i stand til at fortsætte med at kæmpe for livet. Jeg har i vores samarbejde lært at sætte mine grænser, jeg har lært at mærke min krop og hvad jeg føler.

Mit forløb hos Mette måtte desværre stoppe grundet flytning, men jeg ved, at uanset hvor jeg befinder mig, står Mette stadig klar til at hjælpe, hvis jeg får brug for det. Jeg har fået en masse forskellige redskaber med mig som jeg kan bruge fremadrettet, og som jeg er Mette evig taknemlig for.”


Louise Rasmussen, 51 år

“Jeg fik anbefalet Mette af en god veninde, da jeg blev syg af stress. Jeg er børnehavepædagog og over et par år var jeg – uden at ville erkende det – slidt ned og ‘brændt ud’.

Da jeg startede i behandling hos Mette, havde jeg i nogle måneder sovet meget dårligt og var angst, træt og grådlabil. Jeg havde oplevelsen af at have mistet kontrollen med mit liv og fik ofte panikanfald. Fysisk var jeg plaget af migræne, svimmelhed, lyd- og lugtfølsomhed samt smerter i bl.a. skulder, ryg og lænd.

Når jeg kigger tilbage, bliver jeg rystet over, hvor uvillig jeg før mit sammenbrud var til at lytte efter min krops signaler og til at respektere egne behov og grænser. Nu er der gået 5 mdr. siden min første behandling. Mette har gennem lange samtaler, afspændende kropsbehandling, øvelser m.m. hjulpet mig til at skabe bedre kontakt mellem ”min kloge krop” og min knap så kloge hjerne! Jeg er blevet bedre til at sige fra og drage omsorg for mig selv… og til at genkende signalerne og handle herpå, hvis jeg alligevel får rodet mig ud i for meget!

Jeg er Mette meget taknemmelig for den hjælp, som jeg har fået til at komme ovenpå igen.”


Iben Bitsch, 48 år 

”Jeg startede hos Mette, fordi jeg havde ondt i min lænd; meget ondt! Min gode kiropraktor, som ellers plejer at klare mine rygproblemer, kunne ikke gøre mere for mig, men jeg blev ved med at have ondt.

Så kom jeg i tanker om Mette, som jeg havde fået anbefalet af en psykolog, der år for inden havde hjulpet mig igennem en periode, hvor jeg var syg af stress.

Nu var det på tide, at jeg fik arbejdet med min lænd i et felt, hvor der blev lyttet til både krop og psyke. At psyken og den fysiske krop hænger sammen vidste jeg jo godt, men hos Mette bliver denne sammenhæng ganske åbenbar og konkret:

Hos Mette er det kroppe, der får lov til at fortælle. Jeg behøver ikke at tænke materiale frem – det ”popper op” efterhånden som Mette arbejder sig igennem mine muskler. Jeg oplever at kunne huske episoder fra langt tilbage. Jeg genoplever stemninger og følelser – og kommer i kontakt med smertepunkter, men også med glæde og styrke. Så jeg græder rigtigt meget hos Mette og jeg griner mindst lige så meget; og hele tiden har jeg oplevelsen af at være i Mettes trygge rum. Alt det jeg oplever kan jeg dele med Mette, der har en meget mere kærlig og omsorgsfuld tilgang til mig og mine vanskeligheder, end jeg selv har.

Jeg føler, at jeg gennem behandlingen får lejlighed til at lære mig selv bedre at kende. Både mine styrker og mine vanskeligheder, men også hvordan jeg kan håndtere det svære.

For mig har det været helbredende at være ved Mette. Udover at jeg har fået det bedre i min lænd, er mit immunforsvar og min høfeber blevet bedre, og herudover er der startet en proces, hvor jeg lærer at holde af mig selv og lærer, hvordan jeg giver mig selv oprigtig omsorg.”


Kate Andersen, 32 år

”Fra jeg kom første gang ved Mette, var jeg sikker på, at jeg var kommet i de rette hænder.

Efter mange års kamp med spiseforstyrrelse og stress opsøgte jeg Mette, da en psykolog anbefalede mig at få løsnet godt op i kroppen, få mere ro og prøve at få en mere realistisk kropsopfattelse. For mig er kemi med en behandler altafgørende og den gode kemi opstod med det samme hos Mette.

Jeg oplever en utrolig ro og tryghed ved mine behandlinger. Mette giver sig tid til mig og husker mig. Hun arbejder ikke kun med min krop men med mig som person.

Jeg oplever en gevinst gennem selve den afspændende kropsbehandling, men også gennem den måde Mette arbejder med mig inden og efter jeg er på briksen. Hun giver sig altid tid til at spørge ind til mig og gennemgå øvelser eller andet, som hun fornemmer, vil være godt for mig. Hun fornemmer også hurtigt, hvis der ikke er humør til andet end at man kommer op på briksen og bliver pakket ind med bl.a. tæpper og varmepuder og oplever roen gennem afspændingen.

Jeg glæder mig hver gang til min tid hos Mette. Ikke kun i kraft af velværen under behandlingen, men også fordi at behandlingen gør, at jeg kan finde ro i min krop i dagligdagen og at jeg p.g.a. vores ærlige dialog får redskaber til de problematikker, som jeg kæmper med.

Som spiseforstyrret er jeg meget i mit hoved og afviser min krop. Mette har hjulpet mig til at turde være i min krop og finde nærvær i den. Min kropsopfattelse er blevet mere realistisk og jeg har en følelse af mere indre ro og tryghed. Herudover har behandlingen hjulpet mig med min hovedpine og spændinger omkring øvre del af kroppen.

Jeg vil altid sætte min afspænding højt og specielt efter jeg har fundet en behandler som Mette.”


Birgitte Kongsted, 27 år

“Da jeg startede ved Mette havde jeg, som følge af stress, haft spændinger i kæben og hovedpine i næsten to år. Jeg syntes jeg havde prøvet alt og var derfor meget overrasket over hvor hurtigt behandlingerne hjalp. Efter kun et par gange mærkede jeg en tydelig forbedring.

Mette lærte mig om hvordan mine muskler hænger sammen og at det ikke kun var i kæben mine spændinger sad. Desuden lærte jeg afspændingsøvelser til at bruge hjemme og i takt med flere behandlinger og en bedre forståelse af min egen krop, er mine spændinger nu stort set forsvundet og hovedpinen helt væk – på under 6 måneder!
Jeg har fået en masse gode redskaber, som jeg kan bruge til at forebygge, eller hvis hovedpinen dukker op igen.
Det føles næsten som magi, hvordan 1,5 times behandling kan gøre sådan en kæmpe forskel.

Jeg vil til enhver tid anbefale Mette, som er dygtig, rar og imødekommende og altid har gjort det rigtig dejligt at komme ind til behandling.”


KLINIK MALET SMALL JUSTERET
“En skøn tegning, som jeg har fået af min klient Louise, om hvordan hun oplever at få behandling ved mig 🙂 ”

Holdundervisning

Britta L Andersen, mor til 3

“Jeg har haft Mette som underviser til gravidtræning, efterfødselstræning og efter-efterfødselstræning ved alle mine tre graviditeter. Og jeg må sige, at Mette er en, som man let kommer til at elske.
Den følelse jeg har i kroppen, når jeg går fra en træning med Mette, er lettere afhængighedsskabende. Jeg føler mig virkelig godt tilpas. Kroppen er på én gang både brugt og afspændt, og det er ikke kun kropsligt, jeg har det godt. Jeg bliver også helt glad i låget, og har en god følelse af at have masser af energi og overskud.

Mette er som underviser meget lyttende og opmærksom på den enkelte kursists ønsker og eventuelle skavanker. Hun omfavner alle uanset niveau og giver sig tid til at hjælpe med individuelle råd og vejledning. Intet er for stort eller for småt. Hun er både rummelig og givende, og skaber en dejlig afslappet og glad stemning under træningen.

Jeg kan kun give Mette mine bedste anbefalinger, og skulle jeg være så heldig at få barn nr. 4, så kommer jeg helt sikkert på et af Mettes hold igen!”


Malene Bjerre, mor til Niels

Jeg har gået på Mettes hold i fødselsvejrtrækning/ve-træning samt efterfødselstræning og efter-efterfødselstræning – og Mette skal bestemt have et par ord med på vejen.

Jeg meldte mig til det fødselsforberende kursus i fødselsvejrtrækning/ve-træning ved Mette, da jeg havde det svært med min forestående fødsel og min jordemor anbefalede mig kurset.

Mette er en yderst kompetent kursusholder. Hendes viden strækker sig langt, og hun gav mig og min mand nogle helt konkrete teknikker, som hjalp os, da jeg gik i fødsel. Under fødslen havde jeg især god gavn af vejrtrækningsteknikkerne, der hjalp mig til at gå ind i mig selv og koncentrere mig om veerne, så smerterne blev ”kontrollerbare”. Og vigtigst af alt gik jeg efter kurset ind til fødslen med ro i maven. Fødselsforberedelsen gav også min mand og jeg mulighed for at forberede os sammen. Jeg vil anbefale alle at tage deres partner med – det var så givende og trygt.

Efterfølgende har jeg deltaget på Mettes hold i efterfødselstræning og efter-efterfødselstræning og har lige meldt mig til et mere.

Jeg er utrolig glad for Mette som træner. Hun ser den enkelte og tager udgangspunkt i der, hvor du er. Hun er fantastisk med børnene og tager gerne en baby på armen, hvis moderen skal have lidt træningstid. Min søn har især nydt godt af efter-efterfødselsholdet, hvor han har nydt selskabet af andre babyer på ”legemåtterne” i midten og jeg har lært gode sange og tumleøvelser. Og så har jeg ikke mindst lært rigtig meget om mig selv og min nye titel som mor.

Efter fødslen har det været det helt rigtige for mig at komme i gang med træning igen på denne måde. Mette er en omhyggelig træner som guider i øvelserne, så man passer på sig selv.

Jeg glæder mig til endnu et forløb, og det ved jeg, at min søn også gør.


Virksomheder

Birgitte Dal, daværende adm. direktør, Tækker Rådgivende Ingeniører A/S

“Mette har givet psykomotorisk behandling til vore medarbejdere hver uge igennem en længere periode, hvilket vi både som virksomhed og som medarbejdere har nydt stor gavn af. I forbindelse med behandlingerne har vi registreret forbedrede arbejdsstillinger, nedsat sygefravær, nedsat stressniveau samt en generel positiv stemning blandt de medarbejdere, der har modtaget behandling.

Mette har givet både forebyggende behandlinger samt gennem tiden hjulpet medarbejdere af med problemer som musearm, spændingshovedpine, migræne, graviditetsgener, højt stressniveau samt andet, der kunne have resulteret i kortere eller længerevarende sygemeldinger. Vi er derfor ikke i tvivl om, at samarbejdet med Mette har været givtigt for virksomheden.

Mette er en yderst kompetent behandler, hvis store styrke bl.a. ligger i måden hun kombinerer sin faglige psykomotoriske baggrund med sin sublime situationsfornemmelse og indlevelsesevne, hver gang hun behandler. Kvaliteten af Mettes behandlinger er altid på samme høje niveau, og man føler sig helt tryg undervejs.

Mette er en meget positiv, anerkendende og loyal behandler, der har mødt alle medarbejdere med stor interesse og engagement. Mette har udvist stor ansvarsfølelse overfor både den enkelte medarbejder og over for Tækker Group som virksomhed.

Vi har været super glade for samarbejdet og kan varmt anbefale Mette.”


Peter Sørensen, Partner, Plougmann & Vingtoft

Mette har siden 2008 ca. en gang om måneden givet vores medarbejdere i Århus afspændingsbehandling. De fleste af medarbejderne på vores Århus kontor er med i vores afspændingsordning.

Det er selvfølgelig svært at sige med sikkerhed, men jeg er overbevist om, at Mettes behandlinger har forhindret en del ømme skuldre og arme fra intensivt computer-arbejde i at blive til alvorligere skader. Og for os er det bedre at forebygge end at helbrede.

Vi er meget glade for samarbejdet med Mette, og hun er bl.a. meget fleksibel med planlægning af behandlingstiderne.

Personligt synes jeg, at afspændingsbehandlingerne har givet mig en større kropsbevidsthed. Mette kan bl.a. ofte fortælle mig, at jeg har et problem med f.eks. en bestemt muskel, før jeg selv er fuldt bevidst om det. Dette gør, at jeg selv kan handle på det og gøre noget ved det med bl.a. øvelser eller aflastning, som Mette viser mig.